Is uw kat al gechipt? — Actie —

Wist u dat in Nederland jaarlijks ruim 60.000 katten als vermist opgegeven worden? De Dierenbescherming vangt meer dan 6.500 van deze katten op. Vanwege het ontbreken van een chip- en registratieplicht kunnen zij slechts 17% van deze katten herenigen met hun baasje. Bij honden -waar inmiddels een chip- en registratieplicht voor geldt- zien wij dat de Dierenbescherming in ruim 90% van de gevallen een weggelopen hond kan herenigen met hun baasje. Hieruit blijkt dat een gechipt (en geregistreerd) huisdier een veel grotere kans heeft om herenigd te worden met zijn huisdier.

Minister Adema (van Landbouw, Natuur & Voedselkwaliteit) werkt aan een landelijke chip- en registratieverplichting voor katten.
Wij adviseren katteneigenaren niet te wachten tot de chip- en registratieverplichting, maar om nu alvast actie te ondernemen. U kunt uw kat bij ons in de kliniek laten chippen, in de periode mei-juni 2023 voor slechts € 24.50, u krijgt daarna een link toegestuurd waarmee u uw poes zelf kunt registreren.
Wel zo fijn!